Grote renovatie in de Scheldekouter in Ronse

De eerste grote blok in de Scheldekouter is gerenoveerd! Zo’n renovatie brengt heel wat verhuisbewegingen met zich mee. We begrijpen dat dit niet altijd even prettig is, maar we vinden het belangrijk dat alle entiteiten aan de normen blijven voldoen. Zo zijn de entiteiten in een volledig vernieuwde staat.

Bij dit project gaat het om 16 duplexen en 50 gerenoveerde appartementen. Reeds midden november begonnen wij met de opmaak van de plaatsbeschrijvingen en het overhandigen van de sleutels. Samen met de verhuisfirma probeerden we de verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Ook hier hebben wij een verwelkoming georganiseerd. Zo proberen we ook de cohesie in de buurt te versterken. In een volgende en laatste fase worden nog eens 78 appartementen volledig gerenoveerd. Tegen midden 2025 zouden dan alle appartementen binnen dit project in de Scheldekouter gerenoveerd zijn.

Naast deze renovaties worden er ook 16 moderne duplexappartementen gebouwd, en deze zullen klaar zijn in het najaar van 2023. Architectenbureau Demeyere heeft het ontwerp verzorgd, en Stadsbader uit Harelbeke neemt de uitvoering voor zijn rekening. Dit deel van het project vertegenwoordigt een investering van ongeveer 2 miljoen euro.

We zijn erg enthousiast over de toekomst van de Scheldekouter en de verbeteringen die deze renovaties zullen brengen. De vernieuwde en moderne woongelegenheden zullen ongetwijfeld een positieve impact hebben op de levens van onze bewoners en de hele gemeenschap.