Hoe verloopt de verhuurprocedure?

Dienst verhuurbeheer

info@wmvla.be 055 31 62 14

Verloop van de verhuurprocedure?

Eerste kennismaking
Wanneer je contact met ons opneemt om je woning te verhuren, plannen we een eerste afspraak om je woning te inspecteren. Tijdens een screening beoordelen we of je woning in aanmerking komt. Daarvoor moet die aan al onze verhuurnormen voldoen. Indien nodig geven we je tips of suggesties voor aanpassingen voordat de verhuur kan beginnen.

Prijsvoorstel
Als je woning is goedgekeurd voor verhuur en aan alle normen voldoet, ontvang je van ons een prijsvoorstel op. Dat voorstel is gebaseerd op de maximale bezetting en de staat van je woning.

Onderzoek naar conformiteit met de Vlaamse Wooncode
Zodra je het prijsvoorstel hebt goedgekeurd, zal een onafhankelijke partij van de stad onderzoeken of je woning voldoet aan de Vlaamse Wooncode. Dat onderzoek is volledig gratis en wordt door WMVLA voor jou ingepland.

Afsluiten van een negenjarig huurcontract
Als je woning aan alle normen voldoet, zijn we klaar om een negenjarig huurcontract met jou af te sluiten. Alle administratieve formaliteiten voor de verhuur van je woning worden op dat moment afgerond. We stellen het contract op, plannen samen de plaatsbeschrijving in en zorgen ervoor dat het contract tijdig wordt geregistreerd.