Wat staat er in mijn huurcontract?

Naamloos 1

Je moet je woning onderhouden

Het spreekt voor zich dat je jouw woning goed onderhoudt. Dat betekent dat je jouw woning regelmatig poetst, voldoende verlucht, voldoende verwarmt en herstellingen tijdig laat uitvoeren. Wat je zelf beschadigt, moet je zelf (laten) herstellen. Lees hier alvast onze tips voor huurders!

Bij het huurcontract hoort ook een Ziezo!-boekje waarin een aantal rechten en plichten in detail beschreven zijn. Het is belangrijk dat je dit boekje goed bijhoudt, want het maakt deel uit van je huurcontract. Wie de afspraken van zijn huurcontract niet naleeft, kan zijn opzeg krijgen.

Onderhoud van je tuin

Ook het onderhoud van de tuin is een verplichting als huurder. Het is belangrijk dat je regelmatig het gras maait, snoeit, onkruid verwijdert enz. De tuin is geen opslagplaats van ongebruikte materialen of afval. Plaats afval steeds op de daarvoor voorziene plaatsen, doe niet aan sluikstorten en ga tijdig naar het containerpark.

 Kijk gerust eens op de website van jouw gemeente voor meer info over het containerpark.

Leefbaarheid

We verwachten van alle bewoners dat ze respect hebben voor elkaar.

Om overlast in en rond het gebouw te voorkomen, is het belangrijk om te beseffen dat bepaalde geluiden hinderlijk kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld luide muziek, naaldhakken, of een wasmachine die ’s avonds laat of ’s nachts draait. Daarom vragen we vriendelijk om onnodig lawaai te vermijden. Tussen 22.00 uur en 06.00 uur moet iedereen de avondrust respecteren, en dit geldt ook op zon- en feestdagen.

Documenten bij dit artikel

Informatieflyer voor huurders