Ik wil een woning kopen

Wanneer je voldoet aan alle voorwaarden voor de aankoop van een sociale woning, kun je je kandidaat stellen voor een koopwoning. Wanneer je je kandidaat stelt, kom je op een wachtlijst terecht. Van zodra er een woning beschikbaar is, stellen we je hiervan op de hoogte. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten:

Stap 1: Inschrijvingsdocument en overzicht van projecten

  • Inschrijvingsdocument: Bij je inschrijving vragen we je om aan te geven in welke regio je interesse hebt om ingeschreven te worden. Je zult dit formulier invullen en ondertekenen.
  • Overzicht van de komende projecten: We bieden je ook een lijst aan met de geplande projecten in de regio Vlaamse Ardennen. Als er nog geen projecten gepland zijn in de door jou gekozen regio, kun je je nog steeds inschrijven. We zullen je dan op de hoogte stellen, wanneer er later projecten worden gepland.

Stap 2: Toewijzingsreglement en verklaring op eer

  • Toewijzingsreglement: Dit document bevat de voorwaarden en regels met betrekking tot de toewijzing van sociale koopwoningen.

Zodra we alle bovenstaande documenten volledig ingevuld en ondertekend terugkrijgen, zullen we je inschrijven en kom je op de wachtlijst. Je ontvangt dan een bevestigingsbrief met vermelding van jouw plaatsnummer.

Stap 3: Raadplegen van inschrijving

Je kunt je inschrijving(en) zelf raadplegen via het “Vlareko Kandidaat-Koper portaal” op de volgende website: https://kandidaatkoper.vmsw.be/ Na het klikken op ‘aanmelden’, kom je op de CSAM-pagina, waar je kunt kiezen om in te loggen via eID of ItsMe.

Stap 4: Kijkdagen en voorkeur

Kort voordat sociale koopwoningen te koop worden aangeboden, ontvangen alle ingeschreven kandidaten van die gemeente een uitnodiging. Daarmee kan je deelnemen aan kijkdagen. Tijdens deze kijkdagen kan je de aangeboden woningen bezichtigen en je voorkeur voor een lot kenbaar maken. Je krijgt dan de mogelijkheid om al dan niet deel te nemen aan de toewijzing van een woning.

Sociale woning kopen?

Neem contact op met onze dienst en schrijf je in op de wachtlijst?

Contacteer dienst verkoop

Documenten bij dit artikel

Informatieflyer voor kopers