Verzekeringen

Een brandverzekering is verplicht af te sluiten. Een schuldsaldoverzekering en een verzekering gewaarborgd wonen niet, maar worden sterk aanbevolen.

Brandverzekering

Je moet een brandverzekering afsluiten. Wij delen je mee voor welke waarde je woning minimaal verzekerd moet zijn, waarna je contact kan opnemen met een verzekeringsmaatschappij naar keuze.

Schuldsaldoverzekering

De schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de verzekeringsmaatschappij het nog verschuldigde bedrag van het krediet geheel of gedeeltelijk terugbetaalt, als de verzekerde persoon overlijdt tijdens de looptijd van het krediet.

Het Vlaams Woningfonds biedt als verzekeringstussenpersoon volledig vrijblijvend een schuldsaldoverzekering aan van BNP Paribas CardifKlik hier om de algemene voorwaarden van de schuldsaldoverzekering van BNP Paribas Cardif te lezen.

Klantenbescherming: MiFID gedragsregels

De MiFID gedragsregels verplichten de verzekeringstussenpersonen en de verzekeringsondernemingen om zich op een loyale, billijke en professionele wijze in te zetten voor de belangen van hun cliënten.
Sinds 30 april 2014 zijn deze MiFID gedragsregels ook van toepassing voor het verzekeringswezen.

Hierdoor heeft het Vlaams Woningfonds en BNP Paribas Cardif bepaalde administratieve en organisatorische maatregelen getroffen om belangenconflicten in verband met de verkoop van zijn producten en diensten te detecteren en te beheren.

Het door het Vlaams Woningfonds gehanteerde beleid kan je hier lezen.

Hier kan je ook meer lezen over de verschillende beleidslijnen die BNP Paribas Cardif heeft uitgewerkt om de belangen van zijn klanten te beschermen.

Verzekering Gewaarborgd Wonen

Voor het aanvragen van de verzekering gewaarborgd wonen (=gratis verzekering die tussenkomt in de terugbetaling van het krediet in geval van onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid). 
Voor meer informatie: Verzekering gewaarborgd wonen.