Hoe kan ik mijn huurcontract stopzetten?

Wanneer je niet langer wil huren bij onze woonmaatschappij, dan kan je jouw huurcontract op verschillende manieren opzeggen.

  • Persoonlijk langskomen: Je kunt langskomen bij een van onze contactpunten, waar een baliemedewerker je verder zal helpen.
  • Aangetekende brief: Als je zekerheid wil over de datum van opzeg, kun je de brief aangetekend versturen, bijvoorbeeld op het einde van de maand. We sturen je dan een bevestiging van ontvangst van je opzegging.

Opzegtermijnen

Als iedereen uit de woning vertrekt, bedraagt de opzegtermijn drie maanden. Deze termijn begint op de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin je de opzegging hebt gegeven.


Bijvoorbeeld: Je stuurt ons op 12 augustus een aangetekende brief met je opzeg. We ontvangen de brief op 14 augustus. De opzegtermijn begint op 1 september en eindigt op 30 november.
Als de laatste overgebleven huurder (in het geval van een gezin) overlijdt, is de opzegtermijn twee maanden. Als de laatste overgebleven huurder (in het geval van een gezin) naar een rust- en verzorgingstehuis verhuist, geldt een kortere opzegtermijn van één maand.

Documenten bij dit artikel

Informatieflyer voor huurders