Wie herstelt wat?

Het is belangrijk dat iedere huurder op de hoogte is van wie wat herstelt. Sommige reparaties nemen wij voor onze rekening, terwijl andere kosten voor jou zijn. In het ZieZo!-boekje staat per categorie welke herstellingen wij verzorgen en welke jij zelf moet betalen. Hou er rekening mee dat we onmogelijk iedere vorm van schade, defect of herstelling kunnen omschrijven. Wat we in ons overzicht beschrijven is wel het meest up-to-date.

Grote herstelling breuk in raam

Kleine herstellingen en onderhoud

Je moet de woning in goede staat houden, inclusief het terras en de tuin. Ook ben je verantwoordelijk voor kleine reparaties, zoals het zelf vervangen van kapotte ruiten, stopcontacten, lampen, schakelaars enzovoort. Als je een apparaat verkeerd hebt gebruikt of de woning slecht hebt onderhouden, moet je ook de kosten voor de reparaties dragen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor verstopte ventilatieroosters, een kapotte dampkap of wastafel, of slecht gebruik van de verwarmingsketel.

Als er iets stuk is en je kunt het zelf niet repareren, zoals een gebroken raam, laat het ons dan weten.

Lees hier alvast onze onderhoudstips

Grote herstellingen

Wij zorgen voor reparaties die te wijten zijn aan normale slijtage, ouderdom of onvoorziene omstandigheden. Als bijvoorbeeld een raam barst door een plotselinge, hevige hagelbui, nemen wij de reparatiekosten op ons. Ook verborgen problemen, zoals vochtplekken in de woning als gevolg van slechte constructie van afvoerbuizen, lossen wij op.

Stel dat tijdens de huurperiode per ongeluk een raam in de woning breekt door een ongeluk of door jouw eigen handelen, zoals een bal die door het raam gaat, dan ben jij verantwoordelijk voor de reparatie. In dat geval moet je zelf zorgen voor de vervanging of reparatie van het raam en de bijkomende kosten dragen.

Documenten bij dit artikel

Informatieflyer voor huurders