Hoe werkt de wachtlijst?

Wanneer je een woning of bouwgrond wil kopen, dan kun je je inschrijven op de wachtlijst van je gemeente. Dat kan op ieder moment, zelfs wanneer er nog geen concrete bouwplannen of beschikbare woningen zijn. Je mag je ook op meerdere wachtlijsten inschrijven in bijvoorbeeld verschillende gemeenten. Voor elke inschrijving betaal je wel inschrijvingsgeld. Dat bedraagt 50 euro. Dat bedrag wordt later teruggestort wanneer je daadwerkelijk overgaat tot aankoop of wanneer je terug wenst geschrapt te worden van de lijst..

Zodra je je hebt ingeschreven, ontvang je een inschrijvingsbewijs met daarop jouw inschrijvingsnummer. Dit bewijs is belangrijk om te bewaren.

Je wordt ingeschreven in het register van jouw keuze, op basis van waar je graag zou willen wonen en de geldende voorrangsregels. Wanneer er een project klaar is voor verkoop in het register van jouw keuze, nemen we contact met je op. We informeren je over het begin van het verkoopproces via een gewone brief.

Tweejaarlijkse actualisatie

We voeren om de twee jaar een actualisatie uit. Daarbij gaan we na of jouw gegevens nog kloppen. Tijdens deze herziening controleren we of je inkomen nog steeds voldoet aan de gestelde eisen. Als je niet langer aan de inkomensvoorwaarden voldoet, wordt je kandidatuur geannuleerd.

Jouw gezinssituatie

Iedereen, ongeacht of je alleenstaand, samenwonend, gehuwd bent, of betrokken bent bij een echtscheidingsprocedure, kan zich inschrijven.

Als er veranderingen zijn in je gezinssituatie terwijl je op de wachtlijst staat, is het belangrijk om ons hiervan op de hoogte te stellen. Dit kan eenvoudigweg gedaan worden door het verstrekken van een geboorteattest of een bijgewerkt uittreksel van de gezinssamenstelling.

Bovendien, als je van plan bent te verhuizen, raden we je aan om ons op de hoogte te brengen van je nieuwe adres. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat we je altijd op de juiste locatie kunnen bereiken.

Documenten bij dit artikel

Informatieflyer voor kopers